Последњи човек на свету

Последњи човек на свету

Већ неко време на свету више није било људи и то је било свима добро познато. Милијарде су се потрошиле, можда и помало изнанадно, али свакако не неочекивано. И иако смо сви знали да ће тако бити, нисмо могли да се помиримо са тим.

Али, време има само један правац. Још дуго су посвуда били они који су тврдили да знају где се још може пронаћи неки од њих, мреже су и даље биле пуне огласа и лажних објава, расправа и бурних свађа, али, и поред све туге и потраге, ретко је ко могао да заиста не призна да људе више нећемо никад видети. Можда су управо заостале успомене тврдоглаво храниле потражњу.

Тако је и мени било тешко да се помирим са тим. И ја сам изгубио небројене сате у јаловом трагању. Вероватно се сви заносимо идејом да ћемо баш ми бити ти који ће негде, некад налетети на заосталог припадника Homo Sapiensa.

Сасвим случајно, док сам био на службеном путу, у месту коме не памтим ни име, у малој и оронулој продавници пуној празних рафова и мемљиве помрчине, уместо ужине нашао сам, на своје огромно запрепашћење – човека. Изгледа да је био затурен у прљавом ћошку, ситан и похабан, у закрпљеном оделу, чупав и мршав, неугледан кавкаски мушкарац празних очију. Не знам да ли је газда продавнице уопште и знао да има вероватно у понуди последњег од свих људи, толико је ово насеље било ван света.

Наравно да сам га у журби и сав усхићен одмах пазарио. Није ни био претерано скуп. Просто нисам могао да верујем сопственој срећи. Покупио сам га таквог какав јесте и нисам чекао ни да га упакују, па сам појурио кући да видим са чиме располажем.

Толико сам разочаран да једноставно нема речи којима се то може описати. Не знам шта ће ми и за шта је користан. Сад ме је помало срамота и да кажем неком да сам га набавио. Тек сад схватам како сам улудо потрошио паре и носим се мишљу да га просто бацим у ђубре. Није ни чудо што је човечанству одавно истекао рок.

Проклети мартектинг.

3 thoughts on “Последњи човек на свету

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s